Projecten

Hier treft u een korte omschrijving aan van enkele projecten die door Van Uden Excel Consultancy zijn uitgevoerd.

 

Optimale interactie App / Outlook / Excel

Voor een trainingsinstituut heeft Van Uden Excel Consultancy het proces van het inschrijven voor trainingen en het afdrukken van trainingscertificaten geautomatiseerd. Cursisten melden zich via een app aan voor de training. De Excel applicatie leest vervolgens de e-mails uit die automatisch door de app gegenereerd worden, plaatst de gegevens in een Excel bestand waarna met een druk op de knop het certificaat voor de cursist aangemaakt kan worden. Na deze processen geautomatiseerd te hebben, wordt niet langer kostbare tijd verspild op de trainingsdag zelf.

 

Automatisering Verwerking E-mails / Facturatieproces

Voor een bedrijf wat activiteiten voor singles organiseert heb ik een applicatie ontwikkeld die het facturatieproces en het aanmaken van het overzicht per activiteit automatiseert. Mensen melden zich via de website aan voor de nieuwsbrief of een activiteit. De VBA applicatie leest de e-mails uit, verwerkt de persoonsgegevens op de CRM tab en op de activiteiten tab. De overzichtssheet geeft direct inzage in hoeveel mensen zich voor een bepaalde activiteit hebben aangemeld. Tevens kan met een druk op de knop een factuur in PDF formaat gegenereerd worden, welke automatisch per email verstuurd kan worden.

 

Urenregistratiesysteem

Voor een bedrijf in de bouwsector is een Excel applicatie ontwikkeld waarmee op een gebruiksvriendelijke manier urenformulieren kunnen worden verwerkt. De urenformulieren worden automatisch als aparte Excel bestanden opgeslagen en kunnen later voor bewerking geopend worden. Tevens zijn er diverse overzichtssheets voorhanden waarbij in één oogopslag de totale uren per project of medewerker bekeken kunnen worden.

 

Facturatieprogramma / Dashboard

Voor een biologische varkensboerderij heeft Van Uden Excel Consultancy een applicatie ontwikkeld waarmee eenvoudig en snel een factuur gegenereerd kan worden. Nadat de factuur is opgeslagen, worden de factuurgegevens automatisch op een aparte tab opgeslagen, zodat de data van de varkens altijd snel opgezocht kan worden. Deze gegevens worden op een aparte tab gevisualiseerd in een dashboard. Hiermee is niet alleen het facturatieproces veel eenvoudiger geworden, maar kan de data ook geanalyseerd worden zonder dat hier extra administratieve handelingen voor gedaan hoeven te worden.

 

Inkooporder applicatie

Voor een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in het maken en bezorgen van verse maaltijden heb ik een applicatie ontwikkeld die enorm veel tijd bespaard bij het maken van inkooporders. Voor elke maaltijd worden de ingrediënten, leverancier en inkoopprijs ingevoerd. Vervolgens kan worden opgegeven hoeveel van elke maaltijd men verwacht de volgende dag te verkopen. Op basis hiervan kunnen vervolgens met één druk op de knop de inkooporders gegenereerd worden die automatisch per leverancier opgesplitst worden.

 

Ook als het project wat u in gedachten heeft, niet als voorbeeld genoemd staat, kan ik u vast helpen. Neem nu vrijblijvend contact op!

Neem nu contact op